Dolblije huisdieren bij Animaldreamz

Word jij bij thuiskomst altijd vrolijk begroet door je hond, kat of een ander huisdier? Dan ben je misschien al bekend met Animaldreamz in Stadshart Amstelveen. Zo niet, dan raden we je aan om gauw eens een bezoekje te plannen! Bij deze dierenspeciaalzaak vind je alles voor je geliefde viervoeters, knagers of gevleugelde vrienden. Van voeding en verzorgingsproducten tot reismanden en speelgoed: Animaldreamz heeft een ruim en uniek assortiment waar je blij van wordt. Het is dan ook geen verrassing dat eigenaresse Wendy zelf gek is op dieren. Wij vroegen Wendy naar haar liefde voor dieren, haar werk en de unieke producten in de winkel.

Droombaan: werken met dieren

Animaldreamz is voor Wendy een droom die is uitgekomen. “Van kleins af aan ben ik al een echte dierenfreak”, vertelt ze. Ze is opgeleid tot dierenverzorger en heeft altijd met dieren gewerkt. “Vanaf mijn 15e heb ik bij de vorige eigenaresse stage gelopen en ik ben nooit meer weggegaan. Ik heb er ruim 18 jaar met plezier gewerkt.” 

In de tussentijd heeft ze ernaast ook als dierenartsassistente gewerkt. Maar toen Wendy de kans kreeg om de dierenwinkel, toen nog Het Beestenkasteel, over te nemen, was de keuze snel gemaakt. “Het werk als een assistente is mooi, maar ook zwaar. Je hebt natuurlijk ook te maken met de mindere kant van het vak, zoals dieren laten inslapen. Uiteindelijk was een zaak in de dierenbranche altijd al mijn droom en toen ik de kans kreeg, heb ik deze met beide handen aangepakt.”

Een voordeel van haar ervaring als dierenartsassistente is dat Wendy ook op medisch gebied veel kennis heeft. Zo kan ze bijvoorbeeld goed advies geven over speciale voeding voor dieren met allergieën. En met 3 honden, 2 katten en een vogel is Wendy ook echt een ervaringsdeskundige.

Animaldreamz

Het perfecte plaatje met prachtige producten

Naast goed advies staat Animaldreamz vooral bekend om de originele producten. Wendy en haar team verkopen de leukste artikelen. Van een Fursace-tasje voor je hond tot een pluchen verjaardagstaart met catnip als traktatie voor je kat: je kunt het zo gek niet bedenken.

Het samenstellen van het assortiment is voor Wendy dan ook een van de leukste aspecten van haar werk. Na al die jaren in het vak kent Wendy veel leveranciers met een geweldig aanbod. Ook bezoekt ze regelmatig beurzen om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen en laat ze zelf producten maken.

“Ik vind het nog steeds heel erg leuk om unieke artikelen te zoeken voor de winkel. Als je klanten en dieren blij de deur uit ziet gaan, of als klanten zeggen wat een prachtige winkel het is, maakt dat mij trots. Daar doe je het toch voor!”

Wendy

Via Facebook en Instagram houdt Wendy klanten op de hoogte van al dat moois. Ze maakt dagelijks filmpjes en foto’s van de artikelen en dieren. Komen de honden op de foto’s je bekend voor? Dat kan kloppen! Wendy maakt veel foto’s met haar eigen honden. Daarnaast werkt ze met andere hondenmodellen om de producten van Animaldreamz via Instagram te promoten.

Koop je dierenbenodigdheden bij Animaldreamz

Dierenspeciaalzaak Animaldreamz is de perfecte plek als je op zoek bent naar een cadeautje voor je eigen huisdier of dat van iemand anders. Kom snel eens kennismaken met Wendy en haar 3 honden, die ook regelmatig in de winkel te vinden zijn. Snuffel lekker rond of laat je adviseren door Wendy of een van haar collega’s.

Dierenliefhebber uit een andere plaats? Animaldreamz heeft een uitgebreide webshop waar je alles voor honden, katten, knaagdieren en konijnen kunt bestellen. Of maak er een dagje Amstelveen van! Wendy tipt: “Het stadshart zelf is superleuk om te winkelen en er zijn hele leuke restaurants.”

Animaldreamz in Amstelveen is maandag tot en met zaterdag plus elke 1e zondag van de maand geopend. En natuurlijk betaal je er ook met je Amstelveens Cadeau.