15 jaar De Wijnschuur met Dennis Wiersema

Een authentieke schuur midden in de groene Bovenkerkerpolder aan de rivier de Amstel: wijnliefhebbers weten wel waar het over gaat. De Wijnschuur in Nes aan de Amstel is al jaren een geliefde wijnspeciaalzaak. Wijnkenner of niet, je kijkt er je ogen uit. In de sfeervolle houten schuur staan zo’n 900 wijnen van over de hele wereld, veel afkomstig van kleine en middelgrote wijnboeren met liefde voor hun vak. En die liefde voor het vak zie je ook terug in De Wijnschuur zelf. De sympathieke medewerkers delen graag hun wijnkennis en adviseren je over bijzondere wijnen in elke prijsklasse. Sinds 2008 gebeurt dat onder leiding van Dennis Wiersema. Dit jaar viert hij zijn 15-jarig jubileum als eigenaar, met als persoonlijk motto: mooie wijn drinken, lekker eten en genieten van het leven.

Van sportdromen naar wijnprofessional

Liefde voor wijn is meestal iets wat je op latere leeftijd ontwikkelt. Zo had Dennis toen hij klein was heel andere plannen: profvoetballer worden. Dat is er niet van gekomen, maar hij heeft altijd plezier gehad in zijn werk, al vanaf z’n allereerste baantje. Vraag hem maar eens naar zijn tijd als uitpakker van postpakketjes aan de lopende band om te horen wat voor gekke dingen hij allemaal tegenkwam.

Na verschillende functies bij grote sport- en drankmerken als Umbro en Heineken heeft hij echt zijn plekje gevonden bij De Wijnschuur. Ondernemen zit in zijn bloed, met twee ouders die ook ondernemers waren. En met een combinatie van bescheidenheid en enthousiasme voor zijn vak weet hij een goedlopend bedrijf te runnen. Groot en succesvol, maar altijd met persoonlijke aandacht en service.

Vijftien jaar vol vernieuwingen

De Wijnschuur bestaat al meer dan veertig jaar, maar op 1 januari 2008 heeft Dennis het stokje overgenomen van Wil Nieuwendijk. En de afgelopen vijftien jaar heeft hij samen met zijn team hard gewerkt om een toen al mooie wijnhandel nog succesvoller te maken. De zaak is sinds 2008 drie keer zo groot geworden en dat doe je niet in je eentje.

“Ik had het nooit gered zonder de hulp van mijn collega’s. We hebben een leuk team en we hebben veel lol met elkaar.”

Dennis Wiersema
Dennis Wiersema van De Wijnschuur

Ook de trouwe klanten en de horecapartners waaraan De Wijnschuur levert, zijn belangrijk voor het succes. Samen bereik je zoveel meer. De groei betekent wel dat Dennis het veel drukker heeft dan vijftien jaar terug, maar dat maakt het werk voor hem alleen maar leuker, met nieuwe mogelijkheden. Van wijnproeverijen en een volledig vernieuwde webshop tot het opknappen van de binnenkant van De Wijnschuur. En er zijn nog genoeg plannen voor de komende vijftien jaar. Dit jubileumjaar belooft al een mooi jaar te worden, met feestelijke aanbiedingen, evenementen en meer.

De wijntips van Wiersema

Naast de festiviteiten blijft de belangrijkste taak natuurlijk om klanten goede wijnen te bieden. En door zoveel mogelijk zelf te importeren, nu al zo’n 70%, houdt De Wijnschuur de wijnen ook zo betaalbaar mogelijk. Het team reist de hele wereld af om de lekkerste wijnen te vinden. Zo staan dit jaar onder andere Spanje, Italië en Duitsland op de reisagenda, en zijn er plannen om volgend jaar de wijnstreken van Chili en Argentinië te verkennen. Het favoriete wijngebied van Dennis? Piëmont, in het noorden van Italië, waar onder andere de Barolo vandaan komt. Deze wereldberoemde rode wijn wordt gemaakt van de Nebbiolo-druif en is een van de favorieten van Dennis.

Flessen prosecco in De Wijnschuur

Ben je op zoek naar een wijn die bij jou past? Op de website van De Wijnschuur vind je een hoop informatie over allerlei wijnen, druiven en regio’s, maar breng vooral eens een bezoek aan de winkel, voor persoonlijk wijnadvies of gewoon om lekker rond te kijken. Je gaat vast niet met lege handen naar huis!

Nog een laatste tip van Dennis: Iets waar hij echt van tot rust komt, is lekker varen op de rivier de Amstel. Dat doet hij natuurlijk in de mooie Wijnschuur-sloep!