Gusto World of Pizza: paradijs voor pizzaliefhebbers

Gusto World of Pizza, wie kent het niet? De populaire pizzeria in hartje Amstelveen staat bekend om zijn authentieke pizza’s volgens Napolitaans recept. Verse ingrediënten, een krokante korst en natuurlijk gebakken in de houtgestookte steenoven. Een lekkere Italiaanse wijn erbij en je waant je zo in la bella Italia.

Maar Gusto biedt meer dan alleen heerlijke pizza’s. Of je nu met vrienden wilt genieten van een gezellige avond of romantisch met z’n tweetjes uit eten wilt, bij Gusto voel je je meteen op je gemak. En dat geldt niet alleen voor de gasten: ook de medewerkers voelen zich hier helemaal thuis. Manager Marly Vié vertelt wat Gusto nou zo leuk maakt.

Geen dag hetzelfde

Marly kent Gusto World of Pizza als geen ander. Haar carrière bij Gusto is net zo lang als het bestaan van het restaurant. “Ik werkte eerst bij een ander restaurant in Amstelveen omdat ik een tussenjaar had, maar op een gegeven moment ging ik weer studeren en zocht ik een avondbaantje. Gusto was op dat moment bezig met verbouwen en zocht nog personeel, dus ik werk er al sinds we open zijn.”

Deze zomer is dat alweer zeven jaar en Marly is hier nog altijd helemaal in haar element. “Wat het werk zo leuk maakt, is dat geen dag hetzelfde is, dus na zeven jaar zit er nog steeds een stukje uitdaging bij.” Zo heeft ze zelf weleens een avondje in de keuken gestaan omdat de kok ziek was. “Dat vond ik heel leuk voor de afwisseling, maar ik sta toch liever aan de andere kant!”

Pizzaoven van Gusto

Je zult Marly dus vooral tegenkomen op de restaurantvloer. Samen met haar collega’s zorgt ze ervoor dat de lunch en het diner soepel verlopen. Daarnaast houdt ze zich bezig met de inkoop voor het restaurant en bedenkt ze manieren om gasten te verrassen. Wat er zoal op de planning staat? “Het idee van een Italiaanse avond met livemuziek heb ik al een tijdje, dus dat zou zeker binnenkort kunnen gebeuren!”

Gezellige sfeer

Naast de afwisselende werkzaamheden maken de mensen het werken bij Gusto World of Pizza leuk. “We hebben een heel vast en hecht team waardoor het als één grote familie voelt”, vertelt Marly. Na werk gaat ze dan ook regelmatig met collega’s naar hun stamkroeg, Het Wapen. Het zorgt voor een gezellige sfeer in het restaurant. Dankzij de vriendelijke, behulpzame medewerkers heb je hier altijd een heerlijke middag of avond. En terwijl je op je bestelling wacht, kun je er ook lekker rondkijken: hoe ze die Vespa toch aan de muur hebben gehangen of hoe de koks pizza’s in de oven scheppen.

Bij mooi weer is buiten genieten van je pizza ook een optie. Marly kijkt al uit naar het zomerseizoen: “Als alle terrassen buiten staan, is het altijd erg gezellig in het Oude Dorp en merk je ook dat de gasten vrolijker zijn!”

Gusto Vespa aan de muur

De lekkerste pizza van Gusto World of Pizza

Natuurlijk hebben we Marly ook om pizza-advies gevraagd. Op de menukaart van Gusto staan 15 verschillende pizza’s. Het restaurant kiest bewust voor dit aantal om de kwaliteit van alle pizza’s en ingrediënten te garanderen, maar kiezen valt nog niet mee. Marly’s favoriet? De Saporita met truffel. “Ik ben eigenlijk gek op alles met truffel. Het is wel een specifieke smaak, dus ik raad de Gustosa met prosciutto en Parmezaanse kaas ook vaak aan.”

Als je trouwens bang bent dat je uitgekeken raakt op pizza wanneer je werkt in een pizzeria, dan kan Marly je geruststellen. Ze is nog steeds gek op Italiaans eten. “Als ik elke dag pizza of pasta zou moeten eten, hoor je mij niet klagen! Ik dacht dat pizza op een gegeven moment zou vervelen maar na zeven jaar hier te werken, heb ik er nog steeds geen genoeg van.”

Genoeg gelezen over pizza en trek gekregen? Gusto World of Pizza Amstelveen is zeven dagen per week geopend voor lunch en diner. Reserveer snel een tafeltje of bestel een lekkere pizza voor thuis!

Wist je dit al?

  • Gusto werkt zoveel mogelijk met verse producten van lokale leveranciers.
  • Geniet thuis van de Gusto-smaak wanneer je maar wilt met een Frizza uit de diepvries. Ook verkrijgbaar bij de lokale Albert Heijn!
  • Gusto heeft ook een vestiging in Ouderkerk aan de Amstel.