Internationale Dag van de Handtas

Warme Truiendag, Puppydag, Internationale Jazzdag: je kunt het zo gek niet bedenken of er is een speciale dag voor aangewezen. Ook de handtas heeft een eigen dag. 10 oktober is de Internationale Dag van de Handtas. De handtasblog PurseBlog heeft de dag in 2013 in het leven geroepen om hun liefde voor tassen te delen met de wereld.

De Internationale Dag van de Handtas is natuurlijk niet zo bekend als Dierendag. En de dag wordt ook niet zo uitgebreid gevierd als Sinterklaas of Kerst. Maar voor makers en verkopers van handtassen is het wel een mooi moment om nieuwe tassen te lanceren of kopers te verleiden met leuke kortingsacties. En voor jou is het de perfecte dag om een nieuwe handtas te kopen, mocht je nog op zoek zijn.

Amstelveens Cadeau handtas-tips

Waar koop je nou de leukste handtassen met het Amstelveens Cadeau? We zijn voor je op zoek gegaan.

Maddox Next Door ken je misschien als kledingzaak, maar de winkel heeft ook een collectie accessoires om je outfit helemaal af te maken. Je kunt er bijvoorbeeld fijne tassen van het merk Summum kopen met ruimte voor alle essentiële spullen die je onderweg nodig hebt.

Als je houdt van duurzaam winkelen en op zoek bent naar een tas die niet iedereen heeft, dan raden we aan om af en toe binnen te lopen bij De Boem Kringloopwinkel Ziederij. Het aanbod is natuurlijk elke keer anders, maar daardoor kun jij wel naar huis gaan met een unieke handtas.

Handtas kopen dag van de handtas

Handtassen: vier interessante weetjes

Wist je dat…

  1. …de gemiddelde Nederlandse vrouw dagelijks zo’n 3 kilo aan het gewichtheffen is? Met haar handtas, welteverstaan. Er gaat namelijk zoveel mee in de tas: de basics zoals telefoon, portemonnee en sleutels, maar ook dingen als een agenda, parfum en een fles water.
  2. …’s werelds grootste handtas maar liefst 5,2 meter hoog, 6,88 meter lang en 2,6 meter diep is? Dat komt neer op een oppervlakte van 17,9 vierkante meter, wat net zo groot is als de gemiddelde studentenkamer in Nederland. Dit record staat op naam van de producent Jean Dah Enterprises. De tas van polyester is een vergrote kopie van een van hun normale handtassen.
  3. …de kleinste handtas daarentegen bijna niet met het blote oog te zien is? Het neongroene kunstwerk, geïnspireerd door een tas van Louis Vuitton, is nog kleiner dan een korrel zeezout.
  4. …de oudste handtas mogelijk uit de 14e eeuw stamt? ‘Mogelijk’ omdat er enige discussie is of dit accessoire uit de stad Mosul nu een portemonnee, een werkmand of een handtas is. Een decoratie op het accessoire vormt bewijs voor het laatste: er is een vrouw afgebeeld met de handtas zelf, een spiegel en een doek.

Hoe vier jij de Dag van de Handtas?

De echte handtasliefhebbers maken er natuurlijk een klein feestje van op deze dag. Begin eens door je huidige handtas uit te mesten en schoon te maken. Hoe klein handtassen ook zijn, er gaan best een hoop spullen in. En voor je het weet, heb je niet één maar vijf pennen in jouw tas, plus nog een verzameling snoeppapiertjes en een handvol verfomfaaide bonnetjes. Al met al lijkt het wel of je de hele dag bakstenen met je meesleept. Dus kiep die tas om en organiseer de boel.

Loop dan even langs de kapstok, de garage, de zolder of andere opbergruimtes in je huis. Heb je daar ook allemaal tassen hangen die te mooi zijn om weg te doen, maar die je helemaal niet meer gebruikt? Doneer je oude handtassen! Breng ze naar de kringloopwinkel en doe een ander er een plezier mee.

En nu je zo goed bezig bent geweest en ruimte hebt gemaakt… mag je jezelf best trakteren, toch? Bovendien heb je nog een Amstelveens Cadeau… Ben je al overtuigd? Koop die handtas die vandaag in de aanbieding is. Of de tas die vanuit de etalage naar je lonkt, telkens wanneer je door de winkelstraat loopt. Veel plezier met je nieuwe tas!