10 november Dag van de Mantelzorg

Vrijdag 10 november is de nationale Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zetten we de vijf miljoen mantelzorgers in Nederland in het zonnetje. Ook Amstelveen toont waardering voor de mantelzorgers in onze gemeenschap.

Mantelzorgers staan klaar voor een naaste die hulp nodig heeft. Dat kan een gezins- of familielid zijn, maar ook een goede vriend of een buur. Je doet het vrijwillig, maar toch is mantelzorg niet hetzelfde als vrijwilligerswerk. Je kiest er namelijk voor om vrijwilliger te worden, maar mantelzorger worden, doe je omdat het op je pad komt. Als iemand in jouw directe omgeving hulp nodig heeft, ben je er voor die persoon. Daarom zien veel mantelzorgers hun zorgtaken als iets vanzelfsprekends. Maar mantelzorg is bijzonder en verdient waardering.

Amstelveen viert Dag van de Mantelzorg

De gemeente Amstelveen werkt samen met Mantelzorg & Meer om mantelzorgers het hele jaar door te ondersteunen. Hun waardering en dankbaarheid laten ze zien door de Dag van de Mantelzorg uit te breiden tot een hele week. In die week kunnen mantelzorgers deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo konden ze zich dit jaar onder andere aanmelden voor een workshop bloemschikken, yogales en een filmvoorstelling.

Ken jij iemand die mantelzorger is en wil jij op de Dag van de Mantelzorg ook je waardering tonen? Dat kan op zoveel manieren. Geef die persoon een schouderklopje, een complimentje of zelfs een cadeautje. Of vraag eens heel gericht hoe het nu met hem of haar gaat. Mantelzorg kan heel zwaar zijn. Een klein gebaar of simpelweg wat erkenning kan dan veel betekenen. Zo zorgen we met elkaar goed voor elkaar in Amstelveen!