Feestelijke afsluiting actie St. Urbanus Chocolade

Vier jaar lang hebben we met z’n allen kunnen genieten van St. Urbanus Chocolade. Toen de Bovenkerkse Urbanuskerk op 15 september 2018 grotendeels werd verwoest door een brand, ontstonden er al snel verschillende inzamelingsacties voor het herstel van de kerk. De chocoladereep bleek een van de succesvolste initiatieven: de verkoop heeft in totaal netto € 140.000 opgebracht. Inmiddels is de restauratie van de kerk gelukkig alweer vergevorderd en komt er nu een einde aan de verkoop van de bijzondere chocoladerepen.

Lokale samenwerking met een mooi resultaat

Bedenkers Edwin Barentsen en Chris van den Helder kunnen terugkijken op vier geslaagde jaren. Dankzij onder andere Martinez Chocolatier, waarvan de fabriek in Amstelveen staat, zo’n 30 lokale winkeliers en natuurlijk alle liefhebbers die de chocolade hebben gekocht, is de St. Urbanus-reep een enorm succes geworden.

Sinds het begin van de chocoladeverkoop op derde paasdag 2019 waren de St. Urbanus-chocoladerepen verkrijgbaar in de smaken wit, puur en melk. Vanaf september 2022 kwam daar nog een vierde smaak bij: karamel zeezout. In vier jaar tijd en met vijftien verschillende acties is dit allemaal verkocht:

  • 35.000 repen
  • 10.000 luxe blikjes en
  • 1000 bedankdoosjes

Een van de absolute hoogtepunten was het Gouden Ticket. Bij deze actie kon je een rondleiding door de Martinez-fabriek winnen, net als in Sjakie en de Chocoladefabriek.

Op 11 april, derde paasdag 2023, stopt de verkoop van de chocolade officieel. Het totale bedrag van € 140.000 wordt gebruikt voor het herstel van de kerk. Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus zorgt voor een passende besteding, zoals de ledverlichting aan de buitenkant van de kerktoren die vorig jaar bij elkaar is gespaard.

Dank voor vrijwilligers St. Urbanus Chocolade

Chris en Edwin hebben ook grote waardering voor de 80 vrijwilligers die betrokken waren bij de St. Urbanus Chocolade. Van het inpakken van chocoladerepen en het opbouwen van marktkramen tot het thuisbezorgen van online bestellingen: iedereen heeft op een andere manier een steentje bijgedragen. Zonder de vrijwilligers was dit resultaat niet mogelijk geweest.

Het Amstelveens Cadeau vindt het ontzettend mooi hoeveel er lokaal met elkaar is bereikt. En dat mag gevierd worden! Samen met Restaurant Colijn en Amstelidee sponsoren we een leuke feestavond bij Colijn om alle vrijwilligers te bedanken.

St. Urbanus Chocolade bedankt voor jouw steun