Goede voornemens: Amstelveens Cadeau-editie

Ongeveer 4000 jaar geleden, in de tijd van de Babyloniërs, is het principe van goede voornemens ontstaan. Tijdens hun nieuwjaarsvieringen legden de Babyloniërs geloften af aan de goden. Ze beloofden dan bijvoorbeeld om hun schulden af te lossen of geleende voorwerpen weer terug te geven aan de eigenaar. In de loop van de eeuwen is de focus meer komen te liggen op persoonlijke doelen voor het nieuwe jaar. Wat wil jij in 2024 bereiken?

Goede voornemens volhouden valt niet mee

De populairste goede voornemens hebben te maken met gezondheid. Denk aan: meer groente eten, vaker sporten, afvallen. En vergeet Dry January niet. Helaas houden de meeste mensen hun voornemens nog geen maand vol omdat ze onrealistische doelen stellen of te fanatiek van start gaan. Je kent het wel: de eerste week van januari elke dag in de sportschool, de tweede week kom je amper de trap op en af vanwege de spierpijn. Terug naar de sportschool? Vergeet het maar!

Goede voornemens kunnen ook leuk zijn

Acht uur lang stilzitten op kantoor of op school valt niet mee, maar een heel seizoen van je favoriete serie kijken binnen een weekend is geen probleem. Maak je goede voornemens leuk, dan houd je ze een stuk makkelijker vol. En er zijn genoeg manieren om iets leuks te doen dat tegelijkertijd goed is voor jezelf of voor iemand anders.

Dit jaar ga ik…

Meer cultuur in de buurt opsnuiven

Een bezoekje aan een museum of theater is goed voor je ontwikkeling en voor je gezondheid. Kunst en cultuur helpen je om te ontspannen. Ook worden je hersenen geprikkeld, wat je creativiteit, positiviteit en energie stimuleert. En als je samen met iemand anders gaat, zorgt het sociale contact ook nog eens voor meer geluk en minder stress.

Amstelveen heeft een aantal leuke musea en theaters. Waar ga jij als eerste heen?

Museum JAN Glaskunst bekijken

Iets nieuws leren

Een andere manier om je brein fit te houden, is nieuwe dingen leren. Dat kan van alles zijn: een muziekinstrument leren spelen, een nieuwe sport uitproberen, een nieuw gerecht leren koken. Bedenk wat je leuk vindt en zoek uit hoe je daarmee kunt beginnen. Of probeer een aantal verschillende dingen uit!

Tip: Ben je al bekend met de Sport & Cultuurkaart Amstelveen? Met dit abonnement kunnen kinderen en tieners deelnemen aan verschillende sportieve en culturele activiteiten in de buurt. Ideaal om erachter te komen waar hun passie of talent ligt.

vrouw en man bij boksbal

Vaker lokaal winkelen

Hoe gemakkelijk online shoppen is, weten we allemaal. Maar we weten ook dat lokaal winkelen ontzettend belangrijk is voor de lokale ondernemers en gemeenschap. En het is toch ook veel leuker? Ga dit jaar wat vaker naar lokale kledingzaken: minder schermtijd + meer beweging = een win-win. In de winkel kun je op je gemak rondkijken, passen en advies vragen. Dan ga je in ieder geval naar huis met een outfit die perfect past, lekker zit en je een goed gevoel geeft. Jij blij, lokale ondernemer blij.

Vrouw winkelt in kledingwinkels in Amstelveen