Gemeente Amstelveen bedankt mantelzorgers

Amstelveen heeft er een mooie Week van de Mantelzorg op zitten! Vrijdag 10 november was de dag waarop heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje zet. Maar in Amstelveen waren er de hele week lang activiteiten te beleven. Daarnaast heeft de gemeente afgelopen weekend de mantelzorgwaardering uitgereikt.

De gemeente Amstelveen toont haar waardering voor mantelzorgers met het Amstelveens Cadeau. Afgelopen zaterdag bracht wethouder Marijn van Ballegooijen een bezoek aan bowlingcentrum De Kegel, waar mantelzorgers genoten van een gezellige middag bowlen.

“Het is belangrijk te beseffen dat veel mensen onbewust mantelzorger zijn. Het begint meestal met iets kleins, maar kan uitgroeien tot serieuze zorg. Juist voor deze groep mensen is het belangrijk dat zij weten dat zij er niet alleen voor staan.”

Wethouder Marijn van Ballegooijen

En dat laat de gemeente zien met het Amstelveens Cadeau, als erkenning en bedankje voor hun dagelijkse inzet. De wethouder heeft bij de bowlingbaan symbolisch de eerste mantelzorgwaardering overhandigd, maar alle geregistreerde mantelzorgers krijgen een Amstelveens Cadeau van de gemeente. Hiermee kunnen ze zelf eten, drinken, ontspannen of iets leuks uitzoeken bij meer dan 100 lokale ondernemers.

Lokale mantelzorgwaardering

Mantelzorgers krijgen het liefst een vrij te besteden geldbedrag als waardering, zo blijkt uit onderzoek van MantelzorgNL. Met het Amstelveens Cadeau geeft de gemeente echt die keuzevrijheid en dan ook nog eens dicht bij huis. Wanneer je het druk hebt met zorgtaken, naast je eigen gezin en baan, is het extra prettig dat je de cadeaukaart in de buurt kunt besteden bij je favoriete ondernemers. Het mooie aan het Amstelveens Cadeau is dat de gemeente met deze waardering niet alleen de mantelzorgers, maar tegelijkertijd ook de lokale ondernemers een warm hart toedraagt.