Op wereldreis door Amstelveen

Wie zegt dat je in het vliegtuig moet stappen om internationale ervaringen op te doen? Tijdens deze shoppingroute ontdek je bij verschillende lokale stops wereldse smaken, culturen en verhalen. Stap op je fiets en ga mee op wereldreis langs de winkels en horeca van Amstelveen.

📍7 stops 🚲9 km 🕒30 min

Alexanderhoeve Amstelveen Westwijk kaaswinkel Amstelveens Cadeau

Alexanderhoeve Amstelveen Westwijk

📍Westwijkplein 92

We beginnen in het zuidwesten van de gemeente, in het gezellige buurtwinkelcentrum Westwijk. Alexanderhoeve heeft heerlijke kazen uit binnen- en buitenland. Ook koop je hier mooie Portugese (port)wijnen die perfect bij je kaasplank gaan.

Alexanderhoeve Westwijk ➡️

De Twister

📍Westwijkplein 76-78

Een paar deuren verderop biedt De Twister een prachtige selectie aan cadeaus voor jong en oud. Wat dacht je van een puzzel van een betoverend buitenlands landschap, klassieke gezelschapsspellen in reisformaat of een meeslepend reisverhaal?

De Twister ➡️

Lunchroom Italy

📍Van der Hooplaan 231A

Toe aan een koffiepauze? Voor het beste kopje koffie moet je natuurlijk in Italië zijn. Maar Lunchroom Italy is een goede tweede! De familie Paradisi serveert espresso’s en cappuccino’s in een mediterraan sfeertje. En je kunt hier ook Italiaanse specialiteiten voor thuis kopen, zoals koekjes, olijfolie en wijn.

Lunchroom Italy ➡️

Kashmir Food Store supermarkt specerijen indiaanse pakistaanse keuken

Kashmir Food Store

📍Lindenlaan 380

Vanuit Italië reizen we door naar Azië. Kashmir Food Store heeft een uitgebreid assortiment, van verse groenten tot verschillende kruiden en specerijen. Hier koop je alles om de Indiase of Pakistaanse keuken naar je eigen huis te brengen.

Kashmir Food Store ➡️

BLVD Café

📍Stadsplein 10

Voor de lunch reizen we naar het centrale Stadsplein, waar BLVD Café je uitnodigt voor een culinaire reis rond de wereld. Bangkok, Tokyo, Glasgow of Vienna – welk broodje spreekt jou het meeste aan?

BLVD Café ➡️

Boekhandel Blankevoort overvieuw boeken lezen

Boekhandel Blankevoort

📍Rembrandtweg 649-651

Bij de volgende stop vind je in de sectie kookboeken inspiratie voor wereldse gerechten die je gewoon in je eigen keuken bereidt. Daarnaast heeft Boekhandel Blankevoort kasten vol meeslepende verhalen. Reis in gedachten naar een ander land, een ander tijdperk of een ander universum met een goed leesboek.

Boekhandel Blankevoort ➡️

Thai-from-Sky-Thais-eten-in-Amstelveen

Thai from Sky

📍Kostverlorenhof 65

Ter afsluiting trekken we naar winkelcentrum Kostverlorenhof. Als je nog energie over hebt, kun je hier allerlei internationale speciaalzaakjes ontdekken. Of zoek een plekje uit om bij te komen. Je hebt er al een hele wereldreis op zitten! Bij Thai from Sky trakteer je jouw smaakpapillen op een laatste wereldse verrassing. Dankzij de geuren en kleuren van de traditioneel bereide Thaise gerechten sluit je jouw dag af met een kick.

Thai from Sky ➡️